Handige Tips

 

Uw haar wassen

Mooie, gezonde haren vragen een goede verzorging. Wij kennen als geen ander uw haartype. Wij geven u daarom graag advies welke shampoo het beste bij uw haar past. Voeg daarbij onze tips en uw haar wordt uitstekend verzorgd en u kunt het zo vaak wassen als nodig is.

Milde shampoo

Ondanks allerlei exotische ingrediënten is shampoo in de eerste plaats bedoeld om vuil, vet en stof uit je haar te wassen en wel zonder het haar uit te drogen. Waar je het beste op kunt letten, vooral wanneer je droog haar hebt, is dat de shampoo mild is. Een shampoo is mild als hij een lage pH waarde heeft (minder dan 6.8). Chemicaliën drogen je haar uit, dus zoek een shampoo met zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten.

Temperatuur

Je haar wassen met koud water laat je haar glanzen, maar voelt niet aangenaam en maakt het haar niet goed schoon. Wanneer je je haar wast met te warm water, dan wordt het wel goed schoon, maar je haar wordt er droog en pluizig door. Daarom adviseren wij uw haar te wassen op een temperatuur van rond de 38 graden. Bij het uitspoelen van de shampoo kunt u beter wat kouder water gebruiken. Op deze manier wordt u haar goed schoon en gaat het ook glanzen.

Hoeveel shampoo?

Hoeveel shampoo je moet gebruiken hangt af van de kwaliteit van de shampoo. Sommige shampoos bevatten veel wasactieve bestanddelen en dan heb je er minder van nodig. Het hangt dus een beetje af van hoe geconcentreerd de shampoo is. Bij een goede geconcentreerde salonshampoo bent u slechts een hoeveelheid ter grootte van een euro nodig om u haar goed schoon te krijgen. Een kwalitatief goede shampoo maakt het haar niet alleen schoon maar voedt het haar tegelijkertijd. Daardoor wordt u haar gezonder en ziet het er mooier en glanzender uit.

Hoe vaak was je je haar?

Was je haar niet vaker dan nodig. Je haar droogt minder uit, wordt uiteindelijk minder vet en de kleuringen blijven langer goed.

Zo was je je haar

Haren wassen

  • Maak het haar eerst door en door nat voordat u de shampoo erover verdeeld.
  • Wrijf de shampoo een beetje schuimend tussen uw handen zodat deze makkelijk te verdelen is.
  • Breng de shampoo aan op uw haar. Zorg ervoor dat u de contourlijnen extra goed wast, aangezien deze vaak het meest bevuild zijn.
  • Heeft u lang haar, vouw het haar dan niet dubbel tegen uw achterhoofd. Was het haar stapsgewijs van boven naar beneden, zodat de poreuze punten niet extra beschadigd raken.
  • Het uitspoelen hoort langer te duren dan het wassen zelf. Gebruik hierbij veel lauw water, zodat er geen vervuilde shampooresten in het haar achterblijven. Deze zorgen namelijk voor een verzwaring van het haar, waardoor het moeilijker in model te krijgen is. Bovendien raakt het haar bij slecht uitspoelen weer eerder vervuild, doordat stofdeeltjes sneller in het haar blijven kleven.